portré- és örömfotózás

Mutasd meg az arcod, megmondom, ki vagy! :)

Jelentkezz fotós sétákra, kültéri vagy beltéri sorozatokra akár kész ötletekkel, akár csak a kreatív alkotás vágyával. 150 év lehetőségei várnak: különleges hangulatok különleges objektívekkel, akár filmre, akár digitálisan.

digitális
kalandok

legszebb arcodat varázsoljuk elő a régi objektívek és a legmodernebb digitális technika különleges találkozásával...

CSINÁLJUK!

analóg
kalandok

elevenítsd meg a fényképezőbe fűzött 36 képkockát: a filmes fotózás varázsa téged is magával fog ragadni...

CSINÁLJUK!

Unalmas, klasszikus portréfotózásban biztosan nem lesz részed, helyette örömfotózást szoktam csinálni. Mivel az igazán jó képekhez meg kell, hogy ismerjem a belső szépséged is, beszélgetni fogunk. Akkor is, ha ez csak értő hallgatás, és akkor is, ha úgy érzed, hogy feltétlenül el kell mondanod valamit.

Ha kedvet kaptál a dologhoz, keress bátran elérhetőségeimen! További munkáimat ide kattintva böngészheted.

Van az örömfotózásoknak egy titkos változata, amit eddig főleg csak azokkal gyakoroltam, akikkel többször is alkottunk már együtt és ismerjük egymás hülyeségeit és kedvenc borait. Aki volt már velem fotózni, az amúgy is tudja, hogy ez nagyobb részben aktív szociális és interperszonális ámokfutás, ezért ennek önmagában fröccsel és romkocsmás/teraszos hangulattal való kiegészítése már csak hab a habon.

A szokásos TFCD séták mellett jó idő esetén ilyesmire is lehet jelentkezni, ha érzed magadban a bátorságot és kitörésre vágyik az extrovertált éned.


A te történeted érdekel

Sokat hallani arról, hogy egy fotós "meglátja és megkeresi a modelljei igazi arcát". Ez olyan szépen körbe van írva, hogy a legtöbben azt sem tudják, mit jelent. Én sem tudom biztosan, de van helyette egy módszerem: meghallgatlak. Akár csak egy órát fotózunk, akár többet, beszélgetni fogunk. Ezt főleg azért tesszük, mert a közhiedelmekkel szemben nincsen rád írva semmi. Akkor segíthetsz az igazi énedet a képekre varázsolni, ha történetekkel töltjük meg az alkotás folyamatát.

Képek pedig akkor fognak készülni, ha te is úgy érzed, hogy most már készen állsz rá, és azt az arcodat tudod felfedni, amit valóban viszont is szeretnél látni. Minden mást rám bízhatsz, a minőségért és ha szükséges, akkor az ötletekért is én felelek.


Részletesen érdekel, hogy mennek a TFCD/portré fotózások?

Írtam neked erről pár cikket:

Balkán Disney

2019. szeptember 14. | Horváth Krisztián | kb. 8 perc olvasási idő (12.000 karakter)
Egy elfeledett hercegnő kreatív TFCD fotózása.
Ritkán írok nektek a portréfotózásaimról, pedig mindig van mit mesélni. Ezúttal egy lepusztult helyet, egy csodálatos ruhát és a gyakorlott modellt hívtam segítségül, hogy varázsoljunk egy kis Disney-feelinget a Balkánra. Tovább a cikkre...

Képzelt beszélgetés
egy TFCD/portré fotózás előtt, alatt és után

2019. június 2. | Horváth Krisztián | kb. 15 perc olvasási idő (22.000 karakter)
Nem voltál még portréfotózáson? Akkor olvass bele egy beszélgetésbe, amiből minden kérdésedre választ kaphatsz a témáról (nem csak modellként).
Manapság hatalmas divat fotózni, de talán még nagyobb divat lett a kamera másik oldalára lépni. Fiúk és lányok egyaránt keresik a tehetséges fotósokat, és a social media felületein jó eséllyel meg is találják őket. Szép új világ ez, amivel kapcsolatban azonban nagyon sok félreértés és még több megválaszolatlan kérdés van. Tovább a cikkre...

A szürke színei

2018. december 15. | Horváth Krisztián | kb. 15 perc olvasási idő (20.000 karakter)
Az író e ponton bevallja, hogy sokszor (s mentség nélkül álljon itt: nem csak lázálmaiban) történetek jelennek meg a fejében, hiába csak pillanatképeket akar látni. Álljon hát itt egy ilyen szilánkszövevény, Kodak T-Max400-assal elbeszélve.
Amint az ember hathatós és jóságos tevékenysége nyomán (tudniillik hogy a golyóbis szerves anyagainak javát szőlővé, majd abból borrá alakítsa) az évszakok ez időben jócskán eltolódtak, novemberben még didergéstől mentesen lehetett a budai erdőket járni. Az író is szívesen hódolt e tevékenységének, többnyire hölgytársaságban. Alibije kikezdhetetlen volt: portréfotografálás, ahogy törvényben szedett betűvel hívták, de a paragrafus nem vethetett gátat a rossz ízű, hátak mögött zajló pletykáknak, miszerint többről volt itt szó. Tovább a cikkre...

Ha ezek fényében is szeretnél velem dolgozni...

Amennyiben modellként szeretnél szerepelni a képeken, nézd meg eddig elkészült munkáimat. Referenciákat szép számmal fogsz találni elsősorban a portré kategóriában. Ide kattintva tudsz üzenetet eljuttatni hozzám.

Ha a régi objektívek szerelmeseként vagy teszterként van bármilyen ötleted közös munkára, esetleg van olyan optikád, amit szívesen kölcsön adnál, hogy cikket írjak róla, akkor ide kattintva tudsz írni, illetve itt olvashatod az eddig már megjelent munkákat.

Minden alkotó ember a szabadságot keresi

Amikor a 2010-es évek elején fényképezni kezdtem, valami ilyesmi vezérelt engem is. Fotós azóta se lettem, megmaradt ez szenvedélyes hobbinak, mégis talán tanulságos történetet mesélhetek arról, hogyan terjesztheted ki te is a kreativitásodat, ha kilépsz a tudásod, a megszokásaid és a felszerelésed komfortzónájából.
Az itt látható képek, de még inkább a cikkek, tesztek és tutorialok arról mesélnek neked, milyen utat jártam be, mióta először kamera került a kezembe, és hogyan találtam meg azt, ami igazán érdekel. Tovább...