hispan's photoblog
site version 10.2.3.5

Az Argust 1936-ban az USA-ban alapították, egészen pontosan Ann Arbor városában, a Charles Verschoor tulajdonában levő International Radio Corporation (IRC) leányvállalataként.

A cég Model A kamerája volt az első megfizethető 35mm-es fényképező az USA-ban, így hamar közönségsiker lett. Leghíresebb termékük a C3-as távmérős kamera volt, amit kisebb-nagyobb módosításokkal 27 éven keresztül gyártottak, így a világ egyik legnagyobb példányszámban értékesített fényképezője lett (és feltűnt például a Harry Potter filmekben is).

A vállalatot 1959-ben felvásárolta a Sylvania nevű cég, majd 1969-ben túl is adott rajta. Ez utóbbi dátum a kameragyártásuk végét is jelentette, bár a márkanevet az 1970-es évek elejéig még használták pár terméken. Érdekes fejlemény, hogy az ezredforduló környékén a céget újraalapították, és Argus Camera Company, LLC. néven Illinois államban újra gyártanak fényképezőket.


cikkek a tudásbázisban


A cikkek között olyanok is szerepelhetnek, melyek nem kifejezetten a gyártóhoz kapcsolódnak, de tartalmaznak tőle származó eszközöket, vagy más kapcsolatban állnak vele.


Fullframe apróság:
Argus Tele-Sandmar 100mm f/4.5

2019. január 20. | Horváth Krisztián | kb. 20 perc olvasási idő (20.000 karakter)
Néha tényleg nem a méret a lényeg. Igazán apró, mégis fullframe, cca. 70 éves és 100mm-es: ez az Argus Tele-Sandmar 100mm f/4.5
Ez a történet is úgy kezdődött, mint megannyi másik: beszélgettem Pap Gyulával a régi objektívekről, és egyszer csak nagyon hiányzott valami az életemből, amiről 5 perccel annak előtte még csak nem is tudtam. Gyertek velem és fotózzunk egy század közepi optikával! Tovább a cikkre... Fullframe apróság: Argus Tele-Sandmar 100mm f/4.5 horváth krisztián hispan hispan's photoblog Néha tényleg nem a méret a lényeg. Igazán apró, mégis fullframe, cca. 70 éves és 100mm-es: ez az Argus Tele-Sandmar 100mm f/4.5 Ez a történet is úgy kezdődött, mint megannyi másik: beszélgettem Pap Gyulával a régi objektívekről, és egyszer csak nagyon hiányzott valami az életemből, amiről 5 perccel annak előtte még csak nem is tudtam. Gyertek velem és fotózzunk egy század közepi optikával! 100mm f/4.5 4.5 100 agrus tele sandmar tele-sandmar optika objektív teszt terepteszt portré alu aluminium alumínium menetes fullframe harry potter fragel C3 cintar adapter adapterezés USA amerika amerikai német enna Enna-Werk München lithagon u.s. zone germany


tesztalbumok


100mm f/4.5

Argus Tele-Sandmarkapcsolódó werk&gear tartalmaktovábbi gyártók

Minden alkotó ember a szabadságot keresi

Amikor a 2010-es évek elején fényképezni kezdtem, valami ilyesmi vezérelt engem is. Fotós azóta se lettem, megmaradt ez szenvedélyes hobbinak, mégis talán tanulságos történetet mesélhetek arról, hogyan terjesztheted ki te is a kreativitásodat, ha kilépsz a tudásod, a megszokásaid és a felszerelésed komfortzónájából.
Az itt látható képek, de még inkább a cikkek, tesztek és tutorialok arról mesélnek neked, milyen utat jártam be, mióta először kamera került a kezembe, és hogyan találtam meg azt, ami igazán érdekel. Tovább...