hispan's photoblog
site version 10.2.3.5


Te miért vagy itt?


Az oldal elsősorban azért létezik, hogy közösen megtaláljuk és kihozzuk belőled és kortalan felszereléseidből a legjobbat. Fénnyel varázsolunk, letűnt időket idéző technikákat kapcsolunk a jelenhez, mindezt a tudás és az alkotás szabadságának jegyében.


Fotóznál vintage/manuális objektívekkel?

Ha vintage optikák megismerésének és használatának témakörében vagy itt, ajánlom figyelmedbe a tudásbázis közel 2 millió karaktert tartalmazó anyagait és a kezdeti lépésekhez a vintage-how-to oldalt. Ha még nem használtál régi manuális objektívet digitális gépeden, garantálom, hogy hatalmas kaland előtt állsz, amibe megéri belevágni! A fotózás igen hosszú történetének gyakorlatilag minden kincse csak arra vár, hogy kreativitásod szolgálatába állíthasd őket.


Szervizeltetnél, javítanál régi objektíveket?

Ha vintage optikák szervizelésével, javításával kapcsolatban lenne szükséged segítségre vagy szakértő kezekre, a szerelőműhelyben várlak szeretettel, ahol az összes ezzel kapcsolatos szolgáltatást és tudásanyagot is megtalálhatod. Talán nem is hinnéd, de gyakorlatilag bármilyen probléma orvosolható: szoruló fókusz, gombás lencsék, hibás ragasztás, nem záró blende... Nincs olyan, amit ne lehetne megoldani! Ne feledd: minden régi objektív egyedi, pótolhatatlan és megérdemli, hogy megmentsd és gondoskodj róla.


Modellként részt vennél portréfotózásaimon?

Ha modellként keresnél fel, és örömfotózáson szeretnél részt venni, akkor a portré- és örömfotózás menüpontban találhatsz részletes információkat akár digitális, akár filmes kalandozásokról. Nem csak fotózásra jelentkezhetsz, de olvashatsz például arról is, mi az a TFCD fotózás és hogyan zajlik a gyakorlatban. A portré fotós alkalmakon rengeteg ötletet és elképzelést valósíthatunk meg együtt. Ha a referenciáimat böngésznéd, kattints a portré menüre, ahol végignézheted összes eddigi munkámat.


Megosztanád velünk vintage objektíves fotóidat?

Alkotni szuper, de megosztani a képeket és a tudást másokkal még jobb! Ha szeretnéd közkinccsé tenni tudásodat, tapasztalataidat a többi vintage őrült előtt, keresd a közösség szekciót, ahol a Vintage Pub csoport elérhetőségeit is megtalálhatod. Virtuális kocsmánkban éjjel-nappal kiváló a hangulat, és a képmegosztás mellett felteheted szakmai kérdéseidet is. Időről időre a Vintage Affair találkozókon személyesen is megvitatjuk titkos kis univerzumunk nagy problémáit.


Inspirálódnál?

Ha az eddigi munkáimból szeretnél inspirálódni, akkor az alkotások menüpont alatt elérheted fotóimat, témák, technikák, objektívek és helyszínek szerint rendezve is. Minden képnél megtalálod, hogy milyen vázzal és objektívvel készült, így a kreatív energiák mellett olyan tudáshoz is juthatsz, ami segít neked eldönteni, milyen vintage vagy modern felszerelése lenne szükséged igazából. A BPL segít neked megtalálni azokat a helyeket, ahol a fotók készültek, így már nem lesz nehéz eldönteni, hova mész legközelebb fotózni.


Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb tudásanyagokról, ide kattintva tudsz feliratkozni az értesítőkre. Ez a futár mindig hasznos dolgokat hoz majd neked.

Minden alkotó ember a szabadságot keresi

Amikor a 2010-es évek elején fényképezni kezdtem, valami ilyesmi vezérelt engem is. Fotós azóta se lettem, megmaradt ez szenvedélyes hobbinak, mégis talán tanulságos történetet mesélhetek arról, hogyan terjesztheted ki te is a kreativitásodat, ha kilépsz a tudásod, a megszokásaid és a felszerelésed komfortzónájából.
Az itt látható képek, de még inkább a cikkek, tesztek és tutorialok arról mesélnek neked, milyen utat jártam be, mióta először kamera került a kezembe, és hogyan találtam meg azt, ami igazán érdekel. Tovább...