portré- és örömfotózás


Klasszikus portréval nem szolgálhatok

Bármit is látsz itt az oldalon, azok közül semmi sem készült klasszikus portréfotózáson.

Leginkább azért nem, mert az olyan unalmas, merev és üres lenne. Sosem vágytam ilyesmire. Sokáig emiatt egyáltalán nem is dolgoztam emberekkel. Viszont az is tény, hogy az emberi arc talán a legizgalmasabb fotós téma a földkerekségen, ezért változtak a dolgok...

Ami most van, és amiben kérheted a segítségemet, illetve modellként vagy fotósként közreműködhetsz benne, az igazi örömfotózás. Ez sokszor tényleg csak sétát jelent a fényben, és a helyzet szüli a képeket, máskor pedig igen komoly koncepció és előkészületek állnak mögötte, de egy dologban mindegyik alkalom közös: nem a produktum előállításának kényszere határozza meg őket.


A te történeted érdekel

Sokat hallani arról, hogy egy fotós "meglátja és megkeresi a modelljei igazi arcát". Ez olyan szépen körbe van írva, hogy a legtöbben azt sem tudják, mit jelent. Én sem tudom biztosan, de van helyette egy módszerem: meghallgatlak. Akár csak egy órát fotózunk, akár többet, beszélgetni fogunk (ha tetszik, ha nem). Ezt főleg azért tesszük, mert a közhiedelmekkel szemben nincsen az arcodra írva semmi. Akkor segíthetsz az igazi énedet a képekre varázsolni, ha történetekkel töltjük meg az alkotás folyamatát.


Ha ezek fényében is szeretnél velem dolgozni...

Amennyiben modellként szeretnél szerepelni a képeken, nézd meg eddig elkészült munkáimat. Referenciákat szép számmal fogsz találni elsősorban a portré kategóriában. Ide kattintva tudsz üzenetet eljuttatni hozzám.

Ha a régi objektívek szerelmeseként vagy teszterként van bármilyen ötleted közös munkára, esetleg van olyan optikád, amit szívesen kölcsön adnál, hogy cikket írjak róla, akkor ide kattintva tudsz írni, illetve itt olvashatod az eddig már megjelent munkákat.

hispan's photoblog Instagram

Minden alkotó ember a szabadságot keresi

Amikor a 2010-es évek elején fényképezni kezdtem, valami ilyesmi vezérelt engem is. Fotós azóta se lettem, megmaradt ez szenvedélyes hobbinak, mégis talán tanulságos történetet mesélhetek arról, hogyan terjesztheted ki te is a kreativitásodat, ha kilépsz a tudásod, a megszokásaid és a felszerelésed komfortzónájából.
Az itt látható képek, de még inkább a cikkek, tesztek és tutorialok arról mesélnek neked, milyen utat jártam be, mióta először kamera került a kezembe, és hogyan találtam meg azt, ami igazán érdekel. Tovább...